

- Госпожице, много ми харесвате! Искам проблеми от вас.

- А защо не овце?
- Е, то беше веднъж!

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]
Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]
Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!
Празникът, който е познат и като Лазарова събота, Лазарица, Лазар, е подвижен и винаги се пада в събота точно осем дни преди Великден
Рецептата е елементарна, а само от уханието мигом огладняваш, пък опиташ ли - няма спиране
Тя е идеална за натоварените дни, когато времето е ограничено, а желанието за домашно приготвена храна е голямо
Сирни Заговезни поставя началото на най-големия пост през годината - Великия
Този вариант на традиционния родопски пататник комбинира ароматната, пухкава картофена смес с крехките кори за баница
На този ден православните християни ядат за последен ден месо преди началото на 7-седмичните великденски пости – т.е. "заговяват от месо"
Вижте колко е пухкава само
Може да я използвате и като заместител на хляба, когато не ви се ходи до магазина
Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото
Цялата „тайна“ е в малкия трик с нарязването на корите